Planning

Lola's Q of R nest

 

Moeder: Lola's Netel (agouti, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)
Vader: waarschijnlijk Rapalje's Jarl (cinnamon pearl, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)

 

Verwacht: dekking februari, dus eind feb/begin maart kleintjes

 

Netel is stiekem wel een van mijn leukste ratjes in de kooi. Staat altijd voorraan, is altijd bezig te ontsnappen en vind iedereen leuk. Geduld is daarintegen niet haar sterkste kant en stil zitten ook niet. Wel is ze dol op mensen en staat ze meteen voor de deur als ik binnen kom. Ze zoekt de interactie graag op, maar gaat ook graag op ontdekking, het liefst waar dat niet mag ;)

Jarl is een wat verlegen ratje, hij heeft ook in een gevoelige periode (pubbertijd) wat veel op zijn bordje gehad met de brand en verhuizingen/veranderingen daarna. Hij is goed hersteld en komt graag kijken als de deur open gaat. Hij is geen fan van oppakken maar als hij eenmaal bij je zit kan hij stiekem beste wel genieten van aaitjes/aandacht. Voor het evenwicht met Netel denk ik dat hij perfect is, lief zachtaardig mannetje wat het drukke van Netel mooi in balans houd.

 

Qua kleuren verwacht ik agouti en kans op cinnamon, pearl, cinnamon pearl, zwart, mink en kans op verrassingen

 

 

 

Lola's R of Q nest

 

Moeder: Rapalje's Rhone (agouti, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)

Vader: waarschijnlijk Rapalje's Donar (agouti, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)

 

Verwacht: dekking februari, dus eind feb/begin maart kleintjes

 

Rhone is een lekker actieve dame die graag samen met leeftijdsgenootje en partner in crime Netel op onderzoek uit gaat. Ze is iets voorzichtiger/gevoeliger dan Netel maar ook ontzettend actief en mensgericht. Ik moet echt mijn best doen om beide dames van elkaar te kunnen onderscheiden.

Donar is mijn lievelingsventje. Het is een ontzettend lief en dapper mannetje. Hij heeft +/- een half jaar met een lelijke wond aan zijn staart gezeten maar ondanks dat (2x per dag vieze antibibiotica enz) is het een lief ventje gebleven. Bij het oppakken probeert hij even weg te rennen maar daarna is het wel prima en doet meneer lekker zijn ding. Hij heeft prachtige grote ogen waardoor ik hem meestal aan zijn koppie/gezichtsuitdrukking uit de andere 5 agouti mannen kan pikken.

 

Qua kleuren verwacht ik agouti en kans op cinnamon, pearl, cinnamon pearl, zwart, mink en kans op verrassingen